Opstart af virksomhed

Mortang Advokater har stor erfaring med og ekspertise indenfor opstart af virksomheder

Vi rådgiver om alle juridiske aspekter på området og kan derudover også tilbyde vejledning og sparring vedrørende økonomiske og ledelsesmæssige forhold, da flere af vores advokater har suppleret deres juridiske fundament med uddannelser indenfor økonomi.

Vi hjælper blandt med at vurdere hvilken selskabsform og koncernopbygning, der passer bedst til det specifikke forretningskoncept. Derudover omfatter rådgivningen hjælp til at udarbejde dokumenter i forbindelse med virksomhedsetableringen. Det kan fx være stiftelsesdokumenter, vedtægter og forretningsorden for bestyrelsen, kontrakter og dokumenter vedrørende markedsføringstiltag.

Mortang Advokater hjælper også i forbindelse med finansiering og kapitalfremskaffelse og med at affatte de nødvendige investeringsaftaler og kapitalindskudsdokumenter.

Valg af virksomhedsform

Når en ny virksomhed skal etableres, er det vigtigt at forholde sig til, om virksomheden skal være en enkeltmandsvirksomhed eller et aktie- eller anpartsselskab.

Der er stor forskel på, om man vælger den ene eller den anden løsning. Valget har nemlig blandt andet betydning for deltagernes hæftelse. I aktie- og anpartsselskaber hæfter deltagerne kun med deres indskud. Ved enkeltmandsvirksomheder hæfter ejeren personligt.

Derudover hæfter anparts- og aktieselskaber kun med den formue, der er oparbejdet i selskabet – dvs. egenkapitalen. Det er karakteristisk for anparts- og aktieselskaber, at der er flere end én deltager i selskabet.

Valget af virksomhedsform har også stor betydning for virksomhedens regnskabsmæssige og skattemæssige forhold. Og en hensigtsmæssig skatteplanlægning er yderst vigtig for en virksomhed.

Mortang Advokater har stor erfaring med etablering af virksomheder, og det er vores opfattelse, at en virksomhed bliver sikret den bedste start, når nytænkning og innovation kombineres med solid erfaring.

Om Mortang Advokater​

Vores kerneværdier er til enhver tid at finde den optimale løsning for vores klienter. Vi er meget bevidste om, at det er vores klienter, som udgør vores motivation og eksistensberettigelse.

læs vores cookiedeklaration

Kontakt

Mortang Advokater

(+45) 45 76 62 00

mortang@mortang.dk

CVR: 18075784

Copyright © Mortang Advokater 2024 Alle rettigheder forbeholdes​.